Praktische zaken

Aanwezigheid

Drie woensdagen per maand tussen 8.30 en 12.00 Tijdens één consult zult u eerst Marije en vervolgens Loes ontmoeten. De frequentie van de bezoeken wordt in grote lijnen met de ouders samen bepaald. 

In het eerste levensjaar is dit gemiddeld 4 á 5 keer. In het tweede levensjaar twee á drie keer. In het derde en vierde levensjaar  samen meestal drie keer. Wij willen graag een passend advies kunnen geven. Daarvoor hebben we het nodig de kinderen en ouders met een regelmaat te zien zoals we hierboven beschrijven. Door elkaar op gezette tijden te zien en mee te maken groeit het vertrouwen, contact en een relatie die nodig is voor het kind om zich te kunnen laten zien en onderzoeken.  

LET OP: Prenataal Consult

We starten onze zorg met een prenataal consult; idealiter in het tweede trimester (als het ECHT NIET ANDERS KAN  wijken we daar van af). Tijdens dit consult maakt u nog verder kennis met de uitgangspunten van onze zorg en leggen we uit hoe u die tijdens de zwangerschap al kan toepassen om de "landing" van de baby zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Ook uw eventuele vragen komen uitgebreid aan bod. Dit consult wordt door de arts Loes Klinge verzorgd op een ander tijdstip dan de CB dag en u kunt zich hiervoor aanmelden via www.loesklinge.nl. 

Eerste huisbezoek na de geboorte

Twee weken na de geboorte kan Marije  een huisbezoek brengen om in uw eigen omgeving kennis te maken, uw kindje te wegen en uw eerste vragen te beantwoorden. Mocht dit om een of andere reden niet lukken dan zal het eerste consult op het Cb wat langer zijn. De gehoortest wordt door een een collega van de reguliere jeugdgezondheidszorg bij u uit de buurt verzorgd, daarvoor krijgt u automatisch een uitnodiging. De hielprik wordt in de meeste situaties door de verloskundige verricht; het hangt af van uw woonplaats. Als u als gezin naar Zutphen of omstreken bent verhuisd is het ook prettig om eerst via een huisbezoek met elkaar kennis te maken. De praktijk heeft ons geleerd dat er anders op het eerste CB consult te weinig tijd is.

Afmelden voor een consult

Als u niet op een consult kunt komen verwachten we, uiterlijk 48 uur voor de afspraak, een afmelding per mail (antrocb@gmail.com). Daarna zullen we de kosten van het consult in rekening moeten brengen. 

Gegevensbescherming en  privacy verklaring 

Lees  hier alles over uw persoonsgegevens en privacy op ons consultatiebureau. 

Natuurlijke kraamzorg in de regio

Graag wijzen we u op de mogelijkheid van gespecialiseerde kraamverzorgenden, gecertificeerd in Natuurlijke Kraamzorg. We hebben een  overzicht van de mogelijkheden voor natuurlijke kraamzorg bij u in de regio., met namen en mailadressen. Hieronder volgt een kleine toelichting: 

Een kraamverzorgende Natuurlijke Kraamzorg kent het belang van rust en regelmaat, goede voeding en een verzorgd huis houden. Haar rust, stilte en liefdevolle bejegening combineert deze kraamverzorgende met professionele en doelgerichte handelingen.  In haar verzorging van de kraamvrouw en kind biedt zij aandacht voor het individuele en veel aandacht voor warmte en omhulling. Zij kent geneeskrachtige kruiden als kamille en weet daar verzachtende krompressen mee te maken. Om rust te bevorderen kan zij een voetinwrijving met een ontspannende olie bieden. Voor extra melkvloedondersteuning kan zij een bovenarminwrijving toepassen.  In de verzorging van de baby biedt zij rust en vertrouwen. Zij kan de ouders leren hun baby in te wikkelen, een veilig mutsje om te doen, strak onder te stoppen, in de katoenen luiers te hebben en hun kwetsbare wolletjes te wassen.